top of page

"Liburnia uplovljava" i u Lovran!

U novootvorenom Hostelu Link u Lovranu u subotu 23. i nedjelju 24. kolovoza publika koja to još nije učinila, u maratonskoj će se lekciji upoznati s lanjskim pobjednicima festivala, a zatim će 6. rujna na istom mjestu reprizno biti prikazano i najbolje s ovogodišnjeg LFF-a.

U subotu 23. 08. u Linku od 20.30 gledamo: "Park ljubavi" (nagrada publike 11. LFF-a, 15 min.) redateljice Lane Kosovac koja je potražila gdje se danas nalaze nekadašnji mladenci koji su za uspješan brak posadili stablo u zagrebačkom Parku mladenaca. Potom repriziramo i "Autofocus" (najbolji film, najbolja fotografija, najbolja montaža, 28 min.) redatelja Borisa Poljaka, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dokumentaraca ove i prošle godine, koji iz perspektive voajera prati zbivanja pred crkvicom Sv. Nikole u Ninu. Na repertoaru je i "Čedo" (najbolji dizajn zvuka, 52 min.) redatelja Nikole Strašeka, film o Čedi Šarabi, čovjeku s margina, jednom od onih koje svakodnevno viđamo po ulicama i parkovima kako skupljaju plastične boce i žicaju.

Nakon projekcija, oko 22 sata, uslijedit će glazbeni program s bendom Shamrock Trio!

U nedjelju 24. 08. u Linku od 20.30 gledamo: "Kak' je doma" (posebno priznanje žirija, 23 min.) mlade Kaje Šišmanović koja je iz svoje perspektive 18-godišnje kćeri snimila razvod roditelja. Bit će prikazana i "Terasa" (najbolji regionalni film, 16 min.), redatelja Vedrana Šamanovića i Sanje Šamanović koja je članica ovogodišnjeg žirija, o životu gledanom s terase koji je uzbudljiviji nego što bi se na prvu pomislilo. Tu je i "Polazište za čekanje" (najbolji regionalni film, 44 min.) redateljice Maše Drndić koji kao glavnog protagonista predstavlja riječki autobusni kolodvor Žabicu, te "Presuda" (najbolja režija, 11 min.) Đure Gavrana, o emocijama koje je izazvalo izricanje prvostupanjske presude hrvatskim generalima a koje je prenošeno na velikim ekranima Trga bana Jelačića u Zagrebu.

Dođite u Link, pripremite se za 12. LFF!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page